Purline som är marknadens mest miljövänliga golv, är A-klassat av SundaHus. Golvet som är slitstarkt och lättstädat sätter prägel på era golv.

Wineo 1500 Purline pvc-fria golv

Ett av marknadens miljövänligaste golv, finns även som akustikgolv!

Wineo 1500 Purline pvc-fria golv

Wineo Purline pvc-fria golv är ett marknadens mest miljövänliga alternativ för offentliga miljöer och bostäder. Baserat till övervägande del av naturligt förekommande råvaror som plantbaserad olja och kalk. 
Wineo har efter lång forskning tagit fram ett unikt bio-polyuretan som heter Ecuran, ett kompositmaterial med unika egenskaper för tillverkning av ett pvc-fritt golv. Det har egenskaper som gör det väldigt lämpligt för golv med höga krav på slitstyrka och städbarhet.

Wineo Purline golv utan pvc har många fördelar förutom att vara ett bra val för miljön och brukarens hälsa. Det är Tüv certifierat som doft neutralt och utan skadliga emissioner. Mycket slitstarkt och kan installeras i miljöer med hårt slitage. Slitytan helt i bio-polyuretan gör det även lättstädat och enligt Pfiff-institutets livscykelkostnads analys upp till 30% i kostnadsbesparing över 20 år i jämförelse med andra golvmaterial.

Wineo Purline innehåller inte mjukgörare, lösningsmedel eller klor vilket har medfört möjlighet att få höga betyg i olika Europeiska miljöbedömningar som Blaue Engel och M1. Det har förstås även fått bra betyg i Byggvarubedömningen, Sunda Hus och Cradle to Cradle.

Wineo Purline är nu även listat hos Nordic Eco Lable och får användas i Svanen märkta byggnader. Så letar du efter ett golv utan pvc med bra slitstyrka, snygg design och tålighet mot fukt för att använda i ditt Svanen märkta hus ska du ta dig en titt på Wineo 1500 för offentliga miljöer och Wineo 1000 för bostäder, studentbostäder, lägenheter.

Wineo Purline pvc-fria golv har installerats i många år i Sverige i skiftande projekt som sjukhus, skolor, äldreboenden, kontor, universitet, gym, restauranger och butiker. Den breda kollektionen med båda matta och plattor i ett väldigt brett urval med 150 olika designer i trä och sten mönster.

Behöver du förbättra akustiken i ditt projekt finns olika lösningar både för matta och plattor med upp till 18 dB stegljudsförbättring. Wineo Purline matta kan även monteras med uppvik och svetsade skarvar. Wineo arbetar ständigt med utveckling och Purline rullvara är från och med 2021 enklare att limma och installera.

Purline Rolls

Purline Tiles

Purline Akustik